Anmeldelse GERDA OG AKSEL

Forestilling der tør.

Randers Egnsteaters nyeste børneforestilling “Gerda og Aksel” tager fat i livet, der hvor det gør ondt. Komik og smerte går hånd i hånd, uden at slå plat på nogen af delene.
Dramatiker: Morten Bo Koch

Din avis Randers

Kunst og kultur

Af Anne Middelboe Christensen – 19. april 2010

Randers Egnsteaters nye forestilling Gerda og Aksel skildrer en pige, der blev mærkelig, dengang hendes lillebror døde. Og Morten Bo Kochs dramatikerdebut går ind i barnelogikkens overlevelsesevne, hvor trangen til at løbe væk bliver en ulykkelig fortrængning. Indtil altså at pigen bliver fundet og langsomt får sin hukommelse tilbage.

Solveig Weinkouffs iscenesættelse rammer skolestarternes drøm om bare at rejse til verdens ende, men også deres håb om at gensamle en familie. Og samtidig skaber Lone Rødbroe et skægt portræt af krudtuglen, der fik alt for meget ansvar af sin mor – og den elskelige Morten Bo Koch dyrker selv den præcise madpakkeudpakningskunst som den hyperkontrollerede jakkesætsvoksen, der har måttet slette al barnlig glæde inden i sig for at kunne klare savnet af sine søskende. Gerda og Aksel.

Tekst: Morten Bo Koch. Iscenesættelse: Solveig Weinkouff. Scenografi: Filippa Berglund. Musik: Bjørn Christensen. 6-12 år. www.randersegnsteater.dk

Information.dk